VI Narodowy Kongres Żywieniowy - 23 października 2021!
Zapraszamy na VI Narodowy Kongres Żywieniowy, który odbędzie się 23 października 2021!
Nestlé Polska jest po raz kolejny Partnerem Strategicznym wydarzenia organizowanego przez Narodowy Instytut Zdrowia Publicznego PZH - PIB.
W tym roku Kongres poświęcony będzie tematyce: „Pandemia COVID-19 - wyzwania żywieniowe i nauka na przyszłość”. Wydarzenie odbędzie się w formule ONLINE, a udział w nim jest całkowicie bezpłatny. Jednocześnie transmitowane będą na żywo wykłady ekspertów ze świata nauki oraz warsztaty kulinarne z udziałem znanych i lubianych dietetyków oraz praktyków kulinarnych.
Nestlé Polska będzie silnie reprezentowane na tegorocznym Kongresie:
• Katarzyna Żywczyk z Nestlé Polska oraz Sebastian Chmara z PZLA wygłoszą wykład na temat: „Wpływu pandemii COVID-19 na aktywność fizyczną i żywienie dzieci z programu Lekkoatletyka dla każdego w porównaniu do dzieci, które na co dzień nie są aktywne”
• W debacie poświęconej bezpieczeństwu żywienia i żywności w czasie pandemii uczestniczyć będzie dr Jacek Czarnecki
• W strefie kulinarnej odbędzie się warsztat pt. „NESVITA: siła błonnika na I i II śniadanie”, który poprowadzą Robert Harna, kucharz Nestlé Polska S.A. oraz Katarzyna Żywczyk, ekspert Nestlé Polska S.A.
• Szczególną atrakcją w strefie merytorycznej będzie trening prowadzony przez trenerkę programu Nestle Polska „Lekkoatletyka dla każdego” oraz rozmowa Sebastiana Chmary z PZLA z gwiazdą Igrzysk Olimpijskich w Tokio Małgorzatą Hołub-Kowalik oraz Kornelią Lesiewicz – Mistrzynią Europy Juniorów z 2021 w biegu na 400 m. Zobaczcie nas na żywo!
Do udziału wystarczy rejestracja
Szczegóły i rejestracja na https://kongres-zywieniowy.waw.pl/